Maratonul Internațional Sibiu Ediția 2023

0 comentarii

Ajutămă să pot urcahttps://maratonsibiu.ro/ajuta-ma-sa-pot-urca-23466/?fbclid=IwAR2Spl0k7OJJ1K4tMDZspptR1FmDigJ-ZMEHkiOe4zJjzLoxNiHz7FhYTlg#

Asociația Sfântul Casian Medias își propune prin Proiectul “Ajuta-ma sa pot urca” dotarea Centrului de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist cu un elevator pentru scări cu roți. Acesta este un dispozitiv pentru transportul persoanelor cu handicap locomotor.

Acest sistem de transport este necesar în toate instituțiile în care clădirea este compusă din parter + etaj și este o condiție obligatorie pentru reînnoirea licenței de funcționare a centrului. Totodată, acest echipament va înlocui liftul.

Impactul unui astfel de echipament asupra Centrului de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist este unul enorm, deoarece fără acest echipament centrul nu va mai putea funcționa începând cu anul 2025.

Deoarece Centrul de zi al Asociației Sfântul Casian funcționează la etajul 1 al clădirii, potrivit legii 448/2006, este obligatorie accesibilizarea clădirii pentru persoanele cu dizabilități motorii. Fără acest elevator, asociației, nu îi va mai fi prelungită licența de funcționare de către Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Sibiu, așadar nici beneficiarii nu vor mai avea unde face recuperare.

Beneficiarii din centrul nostru vor putea avea acces la servicii de terapie, chiar dacă vor avea probleme motorii.

Echipamentul va fi depozitat la punctul de lucru al asociației și va fi folosit la nevoie.

Suntem o asociație din orasul Medias, jud Sibiu compusa din  părinți a copiilor cu autism, avand ca scop recuperarea copiilor noștri. Într-o lume în care a fi diferit nu este tolerat ușor, în care dreptul la educație și o copilărie fericită este furat de diagnostice pe care copiii le primesc din ce în ce mai des, am înțeles că împreună, părinți și specialiști trebuie să luptăm impreuna pentru recuperarea copiilor noștri. In prezent 1 din 46 de băieţi şi 1 din 84 de fete sufera de tulburare din spectrul autist.

Asociatia a fost înființată în anul 2018.  În anul 2020, am reușit să deschidem Centrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist, unde în momentul de față, 22 copii beneficiază de terapii multidisciplinare gratuite. Vorbim despre copii cu afecțiuni din gama autismului ,TSA, ADHD, retard în dezvoltare, copii cu cerințe educaționale speciale. Datorită implicării în terapie, a terapeutelor și a părințiilor, evoluțiile copiilor sunt favorabile.

Am pornit pe acest drum deoarece în Mediaș nu sunt suficiente locuri pentru a trata aceste afecțiuni și ne-am gândit că e timpul ca noi, părinții, să ne implicăm mai mult.
Acești copii au nevoie ca si tratament de terapii, au nevoie de terapie comportamentală, terapie senzorială, logopedie, ergoterapie, terapii care ar trebui făcute zilnic și nu ar trebui întrerupte. Copii din asociație au vârste cuprinse între 2 si 13 ani.

Asociația este  o auxiliară a autorității publice, având contract de parteneriat cu mai multe instituții publice, printre care: Consiliul Județean Sibiu, DGASPC Sibiu, Primăria Mediaș, etc.

În anii  2021 și 2022, chiar dacă au fost  ani de criză din cauza pandemiei, asociația a reușit să încheie cu succes mai multe proiecte de strângere de fonduri, printre care principalele ar fi: licitație cu obiecte sportive, donate de jucători de fotbal, handbal etc, proiectele „Și eu vreau să mă joc” ediția I și II, realizat prin Maratonul de la Sibiu, etc.

Categorii: Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână