Povestea Noastră

Povestea noastra

               Suntem o asociatie din orasul Medias jud Sibiu compusa din  părinți a copiilor cu autism, avand ca scop recuperarea copiilor nostri.Într-o lume în care a fi diferit nu este tolerat ușor, în care dreptul la educație și o copilărie fericită este furat de diagnostice pe care copiii le primesc din ce în ce mai des, am înțeles că împreună, părinți și specialiști trebuie să luptăm impreuna pentru recuperarea copiilor noștri.In prezent 1 din 44 de băieţi şi 1 din 84 de fete sufera de tulburare din spectrul autist.

Asociatia a fost înființată în anul 2018 și este formată din 5 părinți cu copii diagnosticați cu autism. Între timp numarul copiilor de care ne ocupam a ajuns la 22. Vorbim despre copii cu afecțiuni din gama autismului ,TSA, ADHD, retard în dezvoltare, copii cu Cerințe Educaționale Speciale.(CES)
Am pornit pe acest drum deoarece în Mediaș nu sunt suficiente locuri pentru a trata aceste afecțiuni și ne-am gândit că e timpul ca noi, părinții, să ne implicăm.
Acești copii au nevoie ca si tratament de terapie, au nevoie de terapie comportamentală, terapie senzorială, logopedie, ergoterapie, terapii care ar trebui făcute zilnic și nu ar trebui întrerupte. Aceste terapii costă enorm. Copii din asociație au vârste cuprinse între 3 si 13 ani și mulți au șanse de recuperare.
Asociația Sfântul Casian a dorit înfințarea unui centru de zi pentru copii, unde terapia să fie gratis. Până nu demult ni s-a spus că nu există așa ceva și nu va exista niciodată. Ei bine, noi, nu ne-am mulțumit cu acest răspuns și am continuat “ lupta”.
Noi am crezut că vom reuși si nu vom ceda. În urma mai multor discuții cu Consiliul Județean și Primăria Mediaș, s-au hotărât să ne ajute urmând să ne plătească salariile a 3 terapeuți și ne-au oferit un spațiu în care să ne desfășurăm activitatea. Pentru noi asta înseamnă că în sfârșit cerul a devenit albastru, că nu ne-am luptat degeaba.
Avem încă nevoie de materiale didactice, de materiale pentru sala senzorială , vom avea cheltuieli cu deschiderea spațiului.

Așa că ceea ce părea la început doar un vis, astăzi este o realitate îmbucurătoare. Deşi avem putin timp de la înfiinţare, Asociatia Sfantul Casian Medias a devenit puntea pe care copiii aceştia speciali, cu TSA, autism si ADHD ieşind din izolare, păşesc în lumea pe care o merită. La toate acestea se adaugă ingredientul esenţial: „Copiii cu nevoi speciale se hrănesc cu atentie, iubire si jocuri.„

ro_RORomână