Direcționează 3,5%

Directioneaza 3,5% din impozitul datorat statului catre Asociatia Sfantul Casian Medias

Puteti Descarca declaratia aici:

Contribuabilii persoane fizice pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentând pana la 3,5% din impozitul pe venitul anual datorat Statului, conform Art. 57 alin. (4) si Art. 84 alin. (2) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.138/2004 pentru modificarea si completarea Legii privind Codul Fiscal nr. 571/2003 si aplicata prin Legea nr. 163/2005.

Astfel persoanele fizice pot sponsoriza entitatile nonprofit care functioneaza conform OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.

Dumneavoastra, contribuabilul:

Puteti directiona 3,5% din impozitul datorat pe venitul anual catre o asociatie sau fundatie prin completarea Anexei 230 de la formularul de Declaratie de impozit pe venitul anual.

Persoanele fizice care au realizat, in anul 2023, venituri din salarii si care solicita virarea unei sume de pana la 3,5% din impozitul anual catre Asociatia Sfantului Casian completeaza in Declaratia Unica, Anexa 230: “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual”. La cerere se anexeaza cate o copie dupa formularul 210 “Fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii”. Cod 14.13.04.13. Declaratia de venit global se depune la Administratia Finantelor Publice personal sau prin posta.

Puteti completa declaratia online aici:

https://formular230.ro/asociatia-sfantul-casian – pentru contribuabilii cu venituri din salarii

Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta!

ro_RORomână